Start på den populære sydstrækning

  • Strækningen fra Tørring til Klostermølle, på den sydligste del af Gudenåen, åbnes først for sejlads d. 16. juni hvert år.
  • Dog er det muligt at sejle på resten af Gudenåen, fra Klostermølle til Randers, hele året.
  • I kan booke her på siden via vores bookingsystem, helt frem til 3 dage før I ønsker at sejle.
  • Husk at I altid kan booke ture online fra Silkeborg Havn helt frem til dagen før I ønsker at sejle.

Den smukke og unikke sydlige strækning, med start i Tørring, må I ikke snyde jer selv for.

Den sydligste del af Gudenåen er utroligt populær, da den med sin smukke natur, mange sving og rige dyreliv, er en unik oplevelse i kano og kajak. På strækning fra Tørring til Klostermølle, er sejlads kun tilladt halvdelen af året og i begrænset omfang, netop for at bevare de naturskønne omgivelser, hvor i mod det er tilladt at sejle på strækning fra Klostermølle og helt til Randers hele året.

Den 16. juni åbnes der op for sejlads på den sydligste del af Gudenåen, og det er muligt at booke kanoture og kajakture via vores bookingsystem med start fra Tørring, Åle, Åstedbro, Gudenå Camping, Vestbirk Camping og Voervadsbro fra denne dato.

Kano & Kajak

Vi er den største kano- og kajakudlejer på Gudenåen, og vi har et stort udvalg af kanoture, kajakture, endagsture og flerdagesture. I vores bookingsystem kan I se og læse mere om de mange ture vi har, som starter på Gudenåens sydligste del. Med vores filtreringsværktøj har I mulighed for at søge helt specifikt på den strækning I ønsker at sejle, samt angive hvor mange dage eller kilometer turen skal være på.

Priser

Vi har samlet alle vores priser for leje af kanoer, havkajakker og toerkajakker, så I nemt kan danne jer et overblik over hvad priserne er for at komme afsted på både endagsture, flerdagesture og kanoferie. Her kan I også finde vores priser på alt det ekstraudstyr, vi tilbyder.

Planlæg Turen

Hos Silkeborg Kanocenter har I mulighed for at starte og slutte jeres tur langs hele Gudenåen. For at gøre det lettere for jer, har vi udvalgt nogle af vores kunders absolut favorit endagsture og flerdagesture, som I både kan booke, og som I kan bruge som inspiration til jeres næste kano- eller kajaktur.

Langs Gudenåens bred findes der rigtig mange startsteder, som I kan vælge at starte jeres tur fra. Startstederne på den sydlige strækning er mellem Tørring og Klostermølle.

Mange af start- og slutstederne langs Gudenåen er også overnatningssteder. Der findes mange hyggelige teltpladser, hvoraf nogle er mere primitive end andre. Der er også mange campingpladser, med et forskelligt udvalg af faciliteter for både voksne og børn.

Vi har lavet en samlet oversigt over alle start- og slutsteder, samt alle overnatningsmuligheder langs hele Gudenåen, fra Tørring i syd til Fladbro / Randers i nord.

Pakketilbud

Vi har sammensat nogle helt enestående pakketilbud til jer, med mange forskellige muligheder for overnatning og oplevelser.

Vores Familiepakker henvender sig særligt til familier og småbørnsfamilier, hvor turen er planlagt for jer på forhånd, med faste overnatningssteder med opslåede telte, som står klar til jer ved ankomst. Overnatningerne er på familievenlige campingpladser, med masser af plads til leg og oplevelser.

Vores Pionérpakker er for jer, som ønsker en fantastisk dansk naturoplevelse, hvor I overnatter på de mere primitive teltpladser langs Gudenåen. I kommer helt tæt på naturen og overnatter i et 4-personers iglotelt, som er inkluderet i pakkens pris.

Vores Luksuspakker henvender sig til dem, som foretrækker ophold på første klasse med 3-retters menu og overnatning i et skønt dobbeltværelse, samt lækker morgenbuffet dagen efter. Vi samarbejder med Radisson Blu Hotel og Hotel Dania, som begge er beliggende i Silkeborg. Vi samarbejder desuden med Svostrup Kro og Kongensbro Kro, som begge ligger langs Gudenåens bred.

Læs mere om vores pakketilbud her.

Fleksibelt slutsted, Biltransport & Afbestilling

Hos os kan I altid ændre jeres slutdestination telefonisk helt indtil kl. 12.00, på den sidste dag I sejler. Det giver jer mulighed for at tilpasse turen helt efter jeres ønsker.

Vi tilbyder også biltransport fra specifikke start- og slutsteder, på vores egen autotrailer. I kan trygt overlade jeres bil til os, og den flyttes af vores topprofessionelle chauffør efter altid gældende love og regler. Vær opmærksom på at vi ikke tilbyder biltransport fra alle start- og slutsteder...

Som den eneste kano- og kajakudlejer på Gudenåen, kan I hos os tilkøbe mulighed for afbestilling, såfremt I skulle blive forhindret I at komme afsted på jeres planlagte kano- eller kajaktur, eller kanoferie. For kun en lille del af det samlede beløb, er I sikret mod dårligt vejr, sygdom eller uheldig planlægning. Vælger I ikke at tilkøbe den ekstra afbestillingsmulighed, gælder vores almindelige afbestillingsregler.

Hvis I sejler i Kano/Kajak på Gudenåens sydligste del i sommerferien, har I mulighed for GRATIS at tage bussen tilbage til startpunktet. Modstrømsbussen har plads til 47 passagerer. Det er først-til-mølle-princippet, der gælder.

Modstrømsbussen samler GRATIS dagligt Kano/Kajakfarende op ved udvalgte stop på strækningen mellem Tørring og Klostermølle.

Modstrømsbussen har i år 2022 1 daglig afgang i perioden 25/6-7/8. Bussen stopper ved områdets campingpladser og naturlejrpladser, og er GRATIS at benytte sig af.

Afgangstider i år 2022:

16.00 - Klostermølle

16.10 - Voervadsbro Teltplads

16.20 - Vestbirk Camping

16.33 - Gudenå Camping

16.47 - Åstedbro Teltplads

16.53 - Åle Teltplads

17.05 - Tørring Camping

Læs mere her.

I HAR VALGT AT TILKØBE BILTRANSPORT!

Det er meget vigtigt at I overholder det afgangstidspunkt I vælger, i forhold til transporten af jeres bil!

 

Når vi har bekræftet jeres booking, vil I modtage en mail med information, som det er vigtigt at I læser grundigt.

 

Husk også at trykke på de links, der er i mailen, hvor specifik fremgangsmåde for flytningen af jeres bil vil stå.

Tilmeld jer vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder direkte til din e-mail.

Vi passer godt på jeres oplysninger - og deler dem selvfølgelig ikke med andre. Ved tilmelding accepterer I vores privatlivspolitik.

Tilmeld nyhedsbrev