Kanoudlejning i Ry – lej jeres kano hos Silkeborg Kanocenter

Hos Silkeborg Kanocenter kan der vælges mellem 30 forskellige startpunkter langs Gudenåen. I kan planlægge jeres helt egen rute og vælge, om jeres sejlads skal starte på sydstrækningen i Tørring, Åle, Åstedbro mm., eller på nordstærkningen i Ry, Silkeborg, Kongensbro mm.

Planlægger I som familie, kollegagruppe eller venner at overnatte undervejs på jeres kanotur, har det ekstra stor betydning, at I får frie og fleksible valgmuligheder i forbindelse med bestilling.

Vælger i den sydgående rute fra Slusekioskens Kanoudlejning, sejler I ned til de smukke og naturskønne omgivelser i Gammel Ry.

I kan også vælge Ry som jeres startpunkt – og her hjælper vi jer naturligvis også med kanoudlejningen – vi udlejer dog også kajakker.

Kano Ry: Lej en kano og få masser af overnatningsmuligheder langs Gudenåen

Når I skal finde kanoudlejning i Ry, og vælger denne by, som jeres startpunkt, vælger I selv, om turen skal gå mod syd eller nord. Ønsker I en længerevarende kanoferie, kan I med fordel vælge at sejle mod nord, helt op til Randers, eller på et af slutstederne inden da. Ønsker I at sejle mod syd, kan I dog ikke komme længere end Klostermølle. Og når I når til Silkeborg Langsø, så kan I kun fortsætte med strømmen, da det herefter ikke er tilladt at sejle tilbage mod Silkeborg.

Mod nord findes der endnu flere overnatningsmuligheder. Her kan I f.eks. vælge Skyttehusets Camping, Gudenåens Camping, Silkeborg Søcamping, Søhøjlandets Familiecamping, Bamsebo Camping eller Langå Camping som jeres slutsted – husk dog at på de fleste campingpladser, må turen kun stoppes i forbindelse med en overnatning.

Planlægger I en længere tur, fra Ry eller lignende, så skal I booke på forhånd – dette for at sikre at vi kan nå at køre Kano eller Kajak ud til jeres startsted.

Bookingen foregår nemt og effektivt fra SilkeborgKanocenter.dk. Her kan I angive jeres ønskede start- og slutsted på Gudenåen, og I kan oplyse, hvor lang tid I ønsker jeres sejlads skal vare.

Har I brug for supplerende udstyr til jeres kanoferie, kan I leje det i forbindelse med bestillingen.

Når I selv planlægger jeres tur og lejer Kano i Ry, kan disse råd være nyttige at gøre brug af:

  • Det optimale er at sejle cirka 15-20km pr. dag
  • Når I sejler 15-20km, svarer det til 4-5 timers effektiv sejlads
  • Planlæg ruten så I kan opleve de mange områder og faciliteter langs Gudenåen
  • Sørg for at udse et ideelt overnatningssted fra starten af
  • Lej Kano i Ry og bestem selv i hvilken retning jeres tur skal gå
  • Der er mulighed for at ændre slutdestination indtil samme dag, som I har lejet jeres Kano

Der er masser af fordele ved at leje Kano hos Silkeborg Kanocenter. Den høje kundeservice får stor betydning på jeres ture.

Ønsker I det, så kan I, mod betaling, få jeres bil bliver transporteret hen til den ønskede slutdestination – også dette skal bookes på forhånd. Og I kan ændre slutlokation indtil kl. 12.00 telefonisk den sidste dag I sejler.

Kanoudlejning i Ry - både for erfarne og nye sejlere

Der er forskel på, hvor meget erfaring vi hver især har i forhold til sejlads på egen hånd. Kanoer og Kajakker henvender sig dog til personer i alle aldersgrupper.

Der kræves ikke forudgående erfaringer med teknik eller krav til udstyr.

Hos Silkeborg Kanocenter får I alt den hjælp, I har brug for. Vi kan kontaktes på telefon: +45 86 80 30 03, hvis I har spørgsmål til både eller har brug for inspiration til at vælge rute til eller fra Ry.

På SilkeborgKanocenter.dk finder I mange muligheder for at sammensætte jeres egen tur eller vælge pakkeløsninger. Er det første gang, I står overfor at sejle i Kano, kan det være en hjælp at gøre brug af pakkeløsningen.

Vælger i Pionérpakken, får I en skræddersyet miniferie, der starter fra enten Kanoudlejningen i Ry eller Kanoudlejningen i Silkeborg. Her går turen til enten Ans eller Langå i Nord. Mens turen til Langå tager 5 dage, er ruten Ry – Ans planlagt til at vare 4 dage. I vælger selv, hvilken pakke I er til.

Uanset om I sammensætter sejladsen selv, eller vælger en pakkeløsning, er der sikkerhed for at få de smukkeste naturoplevelser.

Der er sæson for at sejle til eller fra Ry i Kano fra april til udgangen af september.

Sejl til eller fra Ry i Kano og nyd naturen i det Midtjyske Søhøjland  

Kanoudlejningen i Ry er placeret i nogle af de smukkeste naturomgivelser i Danmark. Særligt Gammel Rye er kendt som det ”Midtjyske Søhøjland”, der byder på store variationer i landskabet. I vil finden Kanoen på Skimminghøj Teltplads, hvor den ligger klar med det udstyr, som der er booket.

Naturen i Ry vækker minder om Danmarks kulturhistorie. Der er fundet spor af mennesker helt tilbage fra Stenalderen, hvor området har været et attraktivt sted på grund af de mange søer og åer.

I dag er Søhøjlandet naturpræget. Det er et tyndtbefolket området, hvilket tiltrækker mange særlige fuglearter, som holder til på grund af freden og de uforstyrrede omgivelser.

Samme ro og fred kan I opleve, når I sejler til eller fra Ry i Kano.

I kan få masser af timers kvalitetstid og med mulighed for at lægge til på forskellige punkter langs Gudenåen, kan naturen i Søhøjlandet nydes igennem hele sommerhalvåret.

Når I planlægger en længere tur omkring Ry, kan I benytte jer af muligheden for leje ekstraudstyr på SilkeborgKanocenter.dk.

Der kan I leje fiskenet til børnene samt bagagetønder eller vandtætte pakposer. Dette giver jeres frihed til at nyde naturen, mens jeres personlige ejendele er optimalt beskyttet.

I HAR VALGT AT TILKØBE BILTRANSPORT!

Det er meget vigtigt at I overholder det afgangstidspunkt I vælger, i forhold til transporten af jeres bil!

 

Når vi har bekræftet jeres booking, vil I modtage en mail med information, som det er vigtigt at I læser grundigt.

 

Husk også at trykke på de links, der er i mailen, hvor specifik fremgangsmåde for flytningen af jeres bil vil stå.

Tilmeld jer vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder direkte til din e-mail.

Vi passer godt på jeres oplysninger - og deler dem selvfølgelig ikke med andre. Ved tilmelding accepterer I vores privatlivspolitik.

Tilmeld nyhedsbrev