Kanotur på Gudenåen

Gudenåen er kendt som Danmarks længste vandløb, der med sine 149 km. strækker sig fra udspringet ved Tinne Krat ved Vejle og har sit udløb ved Randers Fjord.

Igennem de seneste år er åen blevet mål for rekreative oplevelser i form af lystfiskeri og ikke mindst naturskønne kanoture.

Der er mulighed for at opleve en enestående del af Danmark, når den østjyske natur iagttages fra vandet.

Hos Silkeborg Kanocenter kan I leje Kanoer, Kajakker og Motorbåde, og I kan forhåndsbooke jeres sejlads, så I kan tage på oplevelse med kollegaer, venner eller familie. Udlejning af både med motor foregår dog kun med start og slut fra og i Silkeborg Havn, så det er Silkeborg Søerne I kan sejle på, når I lejer Motorbåd.

Silkeborg Kanocenter er Danmarks største udlejer af Kanoer og Kajakker. I får unik mulighed for at vælge mellem 30 forskellige start- og slutsteder til  jeres tur, og der kan vælges overnatning på både campingpladser og teltpladser langs hele Gudenåen og Silkeborg Søerne.

Fordelene ved at booke kanotur langs Gudenåen med overnatning

Vil I have de bedste naturoplevelser og masser af timers hyggeligt samvær, kan der bookes Kano i flere dage. I bestemmer selv start- og slutpunkt for jeres sejlads, og I vælger, hvor mange dage naturoplevelsen skal strække sig over.

Med de mange punkter langs Gudenåen får I frie og fleksible rammer for at sammensætte den kanoferie, som passer til jeres ønsker. Om I er til campingpladser eller teltpladser, er op til jeres ønsker og behov.

Det kan give enestående oplevelser, når I vælger at overnatte på jeres kanotur.

Hos Silkeborg Kanocenter får I glæde af følgende muligheder og servicefordele:

 • Masser af valgmuligheder for at vælge overnatningssteder, som matcher jeres ønsker
 • I vælger selv, om I er til campingpladser eller teltpladser
 • Jeres bil vil blive transporteret til jeres ønskede slutdestination for en merpris
 • Unikke og enestående naturoplevelser
 • Anledning til at skabe oplevelser, der varer ved
 • Kvalitetstid over bål om aftenen og på vandet i dagtimerne.

Alle overnatningspladser ligger i tæt forbindelse til indsejlingen for flere af de 30 start- og slutsteder. Dette letter jeres naturferie, da I slipper for at skulle bære rygsække, pakposer og telt over længere strækninger.

Uanset om I vælger camping- eller teltplads, får I masser af frihed imellem jeres sejladser til at lege med børnene, spille spil, snakke over bål, slappe af, fiske, eller hvad I har lyst til.

Bestilling af kanotur på Gudenåen med overnatning

Det er en god ide at få fat i telt, udstyr og vandafvisende pakposer til jeres tøj og tilbehør, I skal på kanotur på Gudenåen – i al fald, hvis der er tale om flerdagesturene. Tjek evt. vores pakkeliste her. Hos Slusekioskens Kanoudlejning kan i dog leje Bagagetønder, som er smarte og praktiske til tør opbevaring af jeres bagage.

Det er stort set altid muligt at overnatte på en af telt- eller campingpladserne. Men er man en større gruppe på Kano- eller Kajakferie, kan det være en god ide lige at booke eller tjekke om der er plads på forhånd. Bestiller I dog en Familiepakke hos os, så kan I booke det gennem os, hvor vi sørger for og arrangerer dette.

På hjemmesiden foregår bestillingen og booking af kanoferie nemt, gennemskueligt og fleksibelt. I skal starte med at indtaste hhv. start- og slutpunkt og derefter oplyse, hvor mange dage jeres naturferie skal strække sig over.

Herefter vil I få oplyst én samlet pris.

Ejer I ikke selv udstyr og tilbehør til jeres kanotur på Gudenåen, kan I bestille det hele i forbindelse med jeres booking af Kano.

I kan blandt andet købe følgende udstyr og tilbehør hos Silkeborg Kanocenter:

 • Bagagetønde (60L) - kun til at leje
 • Vandtæt pakposer (enten Small eller Large)
 • Vandtæt etui til Smartphone
 • Stormkogesæt til madlavning
 • 4personers iglotelt I bedste kvalitet fra Grand Canyon
 • Fiskenet
 • Regnponcho

Det er en praktisk fordel at bestille ekstraudstyret, der alt sammen er i bedste kvalitet og fremstillet til trekking, vandring og bjergklatring.

En bagagetønde er et must på en kanotur på Gudenåen, der strækker sig over flere dage. Skulle uheldet være ude, forbliver jeres ting, tilbehør og tøj tørt i tønden.

Med stormkogesæt kan I tilberede den mad, I har lyst til over bål. Det indeholder 1 stor stegepande samt 2 gryder i forskellige størrelser.

Grand Canyon teltet er skabt i bedste kvalitet og inkluderer et oversejl, der holder regn ude fra jeres soveplads.

Bedste kanotur på Gudenåen

Den bedste kanotur på Gudenåen er en individuel sag. Mens nogle ønsker frihed til selv at sammensætte oplevelse, er det en stor hjælp for andre at gøre brug af færdige pakkeløsninger.

Når den bedste sejlads på den smukke Gudenå skal planlægges, skal I tage udgangspunkt I jeres ønsker og behov. Der findes forskellige pakkeløsninger.

Hos Silkeborg Kanocenter tilbyder vi et stort udvalg af pakker (Familiepakker, Familiepakker mindre børn, Pionérpakker og Luksuspakker), som I kan benytte jer af. Her får I bestemte start- og slutsteder for jeres sejlads, og I ved på forhånd, hvor jeres tur går fra og til.

Dette kan være en praktisk løsning at benytte sig af, hvis det er første gang, I skal på kanotur på Gudenåen. I kan sammenligne forskellige ruter og vælge dén, som passer bedst til jeres ønsker for placering og tidsomfang.

Er den bedste Kanotur én, I selv bestemmer fra start til slut, kan I frit vælge, hvorfra jeres sejlads skal begynde og slutte. Vi tilbyder også valgfrit slutsted, hvor I kan kontakte os telefonisk senest kl. 12.00 den sidste dag I sejler, og meddele os stedet, som bliver jeres slutdestination - mere fleksibelt bliver det ikke.

På vores hjemmeside kan I på forhånd beslutte jer for ruten og tidsomfanget, så I kan sammensætte den kanotur, som bliver den bedste for jer.

Få naturskønne oplevelser med en Kanotur på den flotte Gudenå

Silkeborg Kanocenter ligger midt på strækningen på Gudenåen mellem Tørring i syd og Randers i nord. Der er garanti for masser af storslåede naturoplevelser, uanset om I vælger syd- eller nordruten, når I booker Kano eller Kajak.

Igennem de seneste 10 år har naturområderne langs Gudenåen gennemgået forandringstiltag, der alle har til formål at fremme dyrelivet og forbedre biodiversiteten. Både når det kommer til natur og dyreliv kan en Kanotur på Gudenåen byde på enestående oplevelser for store og små.

Oplevelserne kan være for jer, som:

 • Går op i naturfotografering
 • Holder af at fiske
 • Ønsker kvalitetstid sammen som familie
 • Har børn der fascineres af dyr
 • Vil opleve en del af Danmark, der byder på fred og ro
 • Vil slappe af og nyde naturen på forskellige tidspunkter af året.

Naturen ændrer sig hele tiden langs Gudenåen. Derfor vil en kanotur det ene år være forskellig i forhold til året efter. Turene på Gudenåen er forbundet med fred og ro. En kanotur på Gudenåen med overnatning giver unik mulighed for at tage en miniferie, der både byder på afslapning, god tid, smukke omgivelser og masser af kvalitetstid.

I HAR VALGT AT TILKØBE BILTRANSPORT!

Det er meget vigtigt at I overholder det afgangstidspunkt I vælger, i forhold til transporten af jeres bil!

 

Når vi har bekræftet jeres booking, vil I modtage en mail med information, som det er vigtigt at I læser grundigt.

 

Husk også at trykke på de links, der er i mailen, hvor specifik fremgangsmåde for flytningen af jeres bil vil stå.

Tilmeld jer vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder direkte til din e-mail.

Vi passer godt på jeres oplysninger - og deler dem selvfølgelig ikke med andre. Ved tilmelding accepterer I vores privatlivspolitik.

Tilmeld nyhedsbrev